SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
Sulama Teknolojisi Programı; küçük, büyük ve kompleks sulama sistemlerinin tasarımı, maliyet, uygulama, bakım, idare ve kontrolüyle ilgili donanım kazandırmak. Bunun yanında, etkin sulama, su koruma ve drenaj ilkeleri gözetilerek projeleri yasalar ve mesleki standartlara uygun olarak hazırlanmasını ve uygulanmasını sağlayabilecek ara elamanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Sulama Teknolojisi Programı 2 yıl 4 dönemden oluşmakta olup 3+1 eğitim modeli üzerine kurgulanmıştır. Ön Lisans müfredatında Sulama Teknolojisi temel alanları dersleri ve çeşitli seçmeli derslerden oluşmakta olup programın eğitim dili Türkçedir.
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Sulama Teknolojisi Programı Alanında Ön Lisans Diploması" derecesi alırlar.
Program mezunları; Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri, Devlet Su İşleri (DSİ) ile DSİ’ye bağlı sulama birlikleri ve Belediyeler, Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, sulama malzemeleri üretim ve satış işletmeleri, sebze meyve ve süs bitkileri üretim işletmeleri, topraksız ve toprak ile üretim yapan seralarda, sportif ve turistik tesisler ve sulama işletmelerinde görev alabileceklerdir.
Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girip istenilen puanı alan öğrenciler, Biyosistem Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Orman Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden birine geçiş yapabilmektedirler.